Nenechte si narušit pohodlí a kvalitu svého spánku!

V posteli trávíme podstatnou část svého života, a právě podzimní-zimní čas je obdobím, kdy si pohodlí užíváme nejvíce. Bohužel však nejsme jediní, co si příjemné prostředí po teplými pokrývkami oblíbili. V peřinách, polštářích, a především pak v matracích se běžně nachází celá škála nechtěných obyvatelů, kteří mohou náš spánek výrazně znehodnotit.

Bakteriím, roztočům, ale i houbám či plísním se v teplém prostředí opravdu daří. Zatímco roztoči se množí díky odloupnutým částečkám naší kůže, jíž se živí, plísním vytváří ideální půdu vlhkost. Pokud se tedy potíte, máte doma vlhký vzduch nebo matraci pravidelně nečistíte, je vysoce pravděpodobné, že tito návštěvníci obývají i vaši pohodlnou postel. Ale čemu jejich přítomnost vlastně vadí? 

Hlavním důvodem, proč byste svou matraci měli držet v čistotě, je vaše zdraví. Zatímco výkaly roztočů přispívají ke vzniku alergií, neviditelné spory plísní vedou až k astmatu či zánětu plic. Bakterie, které se nejčastěji objevují máte-li doma psa nebo kočku, pak způsobují žaludeční problémy, ale i řadu vážnějších chorobných stavů.

Správná péče o vaši postel by tak měla zahrnovat nejen výměnu prostěradla a povlečení, ale i čištění matrace a výměnu za nový kus, přijde-li její čas. Obecně se doporučuje měnit matraci jednou za 8 – 10 let, v případě výrazného znečištění nebo viditelných známek poškození je však namístě tu starou vyhodit i dříve. Poohlížíte-li se po kvalitě a široké nabídce, spolehněte se na českou značku MORAVIA COMFORT, která kromě pohodlných matrací pro dospělé i děti představuje také hygienické chrániče matrací a polštáře či přikrývky pro co nejpohodlnější podzimní lenošení. To vše si můžete na vlastní kůži vyzkoušet v partnerských prodejnách, jejichž seznam naleznete na stránkách výrobce.