MINERÁLY BRNO výhodný nákup vánočních dárků

Mezinárodní prodejní výstava minerálů, fosilií, šperků a přírodnin MINERÁLY BRNO proběhne na brněnském výstavišti od 4. do 5. prosince. Výstava proběhne v pavilonu B.

Na prosincových Minerálech Brno se představí přes dvě stovky vystavovatelů, zastoupené je i zahraničí – Slovensko a další sousední země. Vystaven bude plný sortiment, který na podobné akce patří – minerály a výrobky z nich, sběratelské kameny, šperky, přírodniny, dekorace, bytové doplňky a užitkové předměty. MINERÁLY BRNO jsou skvělou příležitostí pro nákup vánočních dárků. Nákup přímo od výrobců nebo dovozců je zárukou hodnoty a pravosti nakoupeného zboží. Součástí prosincových Minerálů Brno je i doprovodná výstava zaměřená na nejzajímavější mineralogické lokality Třebíčska a edukativní expozice Ústavu geologických věd Masarykovy univerzity.

Uspořádání výstavy je přizpůsobeno současné situaci, jsou zvětšeny rozestupy mezi prodejci a zohledněna i další požadovaná opatření. Vstupenky je možné koupit online.

MINERÁLY BRNO letos připadly na mikulášský víkend. Pro každého, kdo chce mít na letošního Mikuláše trochu netradiční zážitek, připravili pořadatelé edukativní geologicko-mikulášskou expozici zaměřenou na uhlí. Proč uhlí? Dříve totiž zlobivé děti dostávaly od Mikuláše místo dobrot právě uhlí. Na expozici bude tedy vystaveno především skutečné uhlí, dále několik panelů o vzniku uhlí a dalších důležitých faktech týkajících se této suroviny. Součástí expozice je také mikulášský fotokoutek pro děti i dospělé, kde bude možné se vyfotit s pořádnou uhelnou nadílkou v putně a dalšími rekvizitami. Vzhledem k tomu, že uhlí bude za chvíli raritou, jde o jedinečnou příležitost k získání unikátní fotky.

Vstup na MINERÁLY BRNO je buď bránou číslo 1 nebo u pavilonu E. Základní vstupné stojí 120 Kč, zlevněné 60 Kč, levnější při nákupu přes web. V sobotu je výstava otevřena od 9 do 18 hodin, v neděli do 16:30. Více na www.mineralybrno.cz.