Helppes hledá vychovatele pro štěňátka budoucích asistenčních psů

Výcvik asistenčního psa začíná poté, co pes dospěje do věku jednoho roku. Do té doby se o naše štěňata starají vychovatelé. Vychovatelé jsou pro nás a naše klienty těmi nejdůležitějšími a nejobětavějšími dobrovolnými spolupracovníky, jejichž pomoci si nesmírně vážíme.

Výchova štěněte znamená udělat z psího miminka dobře vychovaného psa. Výchova probíhá pod naším dohledem a naše trenérky jsou neustále připravené vychovatelům pomoci nebo poradit. Při výchově je klíčové zvládnutí běžného chování psa jak doma, tak venku na nejrůznějších místech ve městě, v obchodech, na nádražích, na venkově, v lese či při cestování. Štěně se učí hygienickým návykům a základním povelům, upevňuje se jeho zájem o přinášení a současně se potlačuje lovecký pud. Musí být zvyklé fungovat mezi lidmi, které neobtěžuje štěkáním, skákáním ani louděním.

Vychovatel přebírá štěně ve věku cca dvou až tří měsíců, někdy i starší, a pečuje o něj do věku zhruba jednoho roku. Krmení včetně pamlsků, hraček, pelíšků i výstroje pro štěně dodává naše organizace, hradíme i veterinární péči a náklady spojené s cestováním na tréninky, veterinární ošetření apod. Zajišťujeme pravidelné tréninky i kontroly a jsme připraveni vychovatele podpořit konzultacemi, ať už osobně nebo pomocí video konzultací.

Máte-li zájem pomoci a stát se „rodičem“ budoucího psího pomocníka, kontaktujte nás na tel.: 603 769 864,  739 074 968 a emailu: info@helppes.cz.