Max Mara S/S 2022 je velmi ženská, i když je postavena na příběhu rebelsky

Nová kolekce značky Max Mara byla tvořena na vlně propracovaného příběhu lásky, paradoxů a intrik, ve kterém byla morálka nadbytečnou. Ian Griffiths, kreativní ředitel a arbitr italské elegance, totiž našel inspiraci pro jaro/léto 2022 v časech beatniků, odmítačů norem z hnutí americké mládeže na přelomu 50. a 60. let 20. století. Přesněji se inspiroval francouzskou spisovatelkou a dramatičkou Françoise Saganovou a jejím nejslavnějším románem „Bonjour Tristesse“, který známe pod názvem „Dobrý den, smutku“, ten kdysi otřásl společenskou daností.

Griffiths se nechal příjemně ovlivnit životem divoké teenagerky, která se musela vzdát každoroční rodinné letní dovolené a musela se o prázdninách doma učit, ona však dala prostor především své představivostí. Její imaginární léto a neutuchající zvídavost vedla až k existencionálním otázkám a stala se leitmotivem nevšedních kolekcí.

Max Mara nabídla světu nové pojetí pracovních kalhot, bund a kombinéz, rybářského pláště, roztržené halenky, chlapeckých střihů i boyfriend kousků, které doplňují sandály s robustními podrážkami dotvářející dokonalý look rebelující dívky, přesto je kolekce jasným ztělesněním moderního ženství.  

Paleta barev není typická pro ikonickou značku. Modely jsou v odstínech oranžové, žluté, modré, pískové až po černou. Svůj prostor dostala celá řada materiálů, ale speciální pozornosti se těšil denim. Použití tohoto tradičně mladistvého a ležérního materiálu v tak čistých provedeních vyvolávalo pocity vzpoury i sofistikovanosti v jediný moment.

Kolekce představily například Gigi Hadid, Joan Smalls či Irina Shayk

BACKSTAGE/PEOPLE © PIERNICOLA BRUNO

BACKSTAGE © PIERNICOLA BRUNO