Finský producent Axel Thesleff zahrál na pozvání Colours of Ostrava na koksárenské věži

V polovině července vystoupil na pozvání festivalu Colours of Ostrava a série Hotspot na koksárenské věži v areálu Dolních Vítkovic finský elektronický hudebník a producent Axel Thesleff. Nyní je k vidění strhující hodinový záznam tohoto unikátního koncertu plný působivých záběrů na samotného hudebníka a okolní industriální prostředí - z dronu i z největší blízkosti ze scény z nitra koksárenské věže. To vše s prvotřídním zvukem a ve 4K kvalitě. Jde o třetí pokračování série Hotspot, která uvádí výjimečná koncertní vystoupení na unikátních místech České republiky.

https://www.youtube.com/watch?v=T4-ykfoUs7I

Axel Thesleff, autor hitu Bad Karma, který zazněl i v Ostravě, přijel v červenci do České republiky vůbec poprvé. Jeho koncert pořádal festival Colours of Ostrava ve spolupráci s projektem Hotspot v okamžiku, kdy v areálu Dolních Vítkovic měl vrcholit první den dalšího ročníku tohoto mezinárodního hudebního festivalu a který se z důvodu koronavirových opatření nemohl již podruhé uskutečnit. Koncert byl určen pro limitovaný počet fanoušků na místě. „Chtěli jsme v rámci možností daných platnými opatřeními připravit na původní den zahájení našeho festivalu něco výjimečného, co nebude obyčejný koncert, co spojí zajímavou hudbu s vizuálním zážitkem a industriálním areálem. Díky právě zveřejněnému koncertnímu videu si to užijí nejen ti, kdo byli přímo naživo na místě,” říká Zlata Holušová, ředitelka festivalu Colours of Ostrava.

Scéna s unikátně postavenými LED obrazovkami, kde Axel Thesleff a před ním Ventolin vystoupili, byla vestavěna do koksárenské věže, kde nikdo před tím ještě nehrál. „Omezená přístupnost i nutná bezpečnostní opatření představovaly z hlediska produkce koncertu velkou výzvu. Kompletní technika se například nahoru na věž musela dopravovat na vysokozdvižné plošině a účinkující museli být během koncertu připoutáni ke scéně bezpečnostním lanem,” přibližuje Josef Ženíšek z agentury SMART Production, která celou sérii Hotspot připravuje ve spolupráci s Colours of Ostrava.

Vycházející hvězda finské elektronické hudby Axel Thesleff oslovil svět hitem Bad Karma, který si na YouTube poslechlo přes půl miliardy posluchačů. Jeho hudbu, která spojuje taneční elektroniku s rockem, post-rockem, metalem a je ovlivněna klasikou i východní tradicí, doplní po západu slunce světelná instalace zdůrazňující industriální prostředí. V Ostravě zahrál živě – na klasické i elektronické hudební nástroje, i speciálně vyrobené elektronické syntezátory.

Série Hotspot, která spojuje výjimečná vystoupení s výjimečnými místy České republiky, již v letošním roce uvedla koncerty DJ Floexe doprovázeného robotickým bubeníkem Josefem na tribuně Strahovského stadionu v Praze a elektronické dvojice Bratři na skalním hradě Sloup v Čechách.

Sérii Hotspot iniciovala agentura SMART Production ve spolupráci s festivalem Colours of Ostrava.

Hotspot 1: DJ Floex feat. Robot Josef - Strahovský stadion:

https://www.youtube.com/watch?v=wewpEAzLqdM

Hotspot 2: Bratři - Skalní hrad Sloup: https://www.youtube.com/watch?v=FAlcwQq9F88

Více informací:

www.colours.cz

Zdroj: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.CZ