Finský producent Axel Thesleff zahrál na pozvání Colours of Ostrava v rámci série Hotspot na koksárenské věži

V polovině července vystoupil na pozvání festivalu Colours of Ostrava a série Hotspot na koksárenské věži v areálu Dolních Vítkovic finský elektronický hudebník a producent Axel Thesleff. Nyní je k vidění strhující hodinový záznam tohoto unikátního koncertu plný působivých záběrů na samotného hudebníka a okolní industriální prostředí - z dronu i z největší blízkosti ze scény z nitra koksárenské věže. To vše s prvotřídním zvukem a ve 4K kvalitě. Jde o třetí pokračování série Hotspot, která uvádí výjimečná koncertní vystoupení na unikátních místech České republiky.

Koncert Axela Thesleffa je ke zhlédnutí zde

Trailer zde.

Axel Thesleff, autor hitu Bad Karma, který zazněl i v Ostravě, přijel v červenci do České republiky vůbec poprvé. Jeho koncert pořádal festival Colours of Ostrava ve spolupráci s projektem Hotspot v okamžiku, kdy v areálu Dolních Vítkovic měl vrcholit první den dalšího ročníku tohoto mezinárodního hudebního festivalu a který se z důvodu koronavirových opatření nemohl již podruhé uskutečnit. Koncert byl určen pro limitovaný počet fanoušků na místě. „Chtěli jsme v rámci možností daných platnými opatřeními připravit na původní den zahájení našeho festivalu něco výjimečného, co nebude obyčejný koncert, co spojí zajímavou hudbu s vizuálním zážitkem a industriálním areálem. Díky právě zveřejněnému koncertnímu videu si to užijí nejen ti, kdo byli přímo naživo na místě,” říká Zlata Holušová, ředitelka festivalu Colours of Ostrava.

Scéna s unikátně postavenými LED obrazovkami, kde Axel Thesleff a před ním Ventolin vystoupili, byla vestavěna do koksárenské věže, kde nikdo před tím ještě nehrál. „Omezená přístupnost i nutná bezpečnostní opatření představovaly z hlediska produkce koncertu velkou výzvu. Kompletní technika se například nahoru na věž musela dopravovat na vysokozdvižné plošině a účinkující museli být během koncertu připoutáni ke scéně bezpečnostním lanem,” přibližuje Josef Ženíšek z agentury SMART Production, která celou sérii Hotspot připravuje ve spolupráci s Colours of Ostrava.

Vycházející hvězda finské elektronické hudby Axel Thesleff oslovil svět hitem Bad Karma, který si na YouTube poslechlo přes půl miliardy posluchačů. Jeho hudbu, která spojuje taneční elektroniku s rockem, post-rockem, metalem a je ovlivněna klasikou i východní tradicí, doplní po západu slunce světelná instalace zdůrazňující industriální prostředí. V Ostravě zahrál živě – na klasické i elektronické hudební nástroje, i speciálně vyrobené elektronické syntezátory.

Série Hotspot, která spojuje výjimečná vystoupení s výjimečnými místy České republiky, již v letošním roce uvedla koncerty DJ Floexe doprovázeného robotickým bubeníkem Josefem na tribuně Strahovského stadionu v Praze a elektronické dvojice Bratři na skalním hradě Sloup v Čechách.

Sérii Hotspot iniciovala agentura SMART Production ve spolupráci s festivalem Colours of Ostrava.

Hotspot 1: DJ Floex feat. Robot Josef - Strahovský stadion:

https://www.youtube.com/watch?v=wewpEAzLqdM

Hotspot 2: Bratři - Skalní hrad Sloup: https://www.youtube.com/watch?v=FAlcwQq9F88

Více informací:

www.colours.cz

www.hotspotevent.cz

http://bit.ly/HOTSPOT_Youtube

www.facebook.com/hotspoteventcz

Zdroj: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.CZ