Pozvěte přátele na večeři a pochlubte se tajemstvím japonských mistrů kuchyně!

Ještě nedávno tušil jen málokdo, co je to tepan a jaké jsou jeho výhody. S tím, jak vzrůstá zájem o netradiční a exotické kuchyně, dostala se na výsluní i tato speciální varná deska typická pro japonskou gastronomickou tradici. Příprava menu se díky ní stane pro vás i vaše blízké skutečným kulinářským zážitkem! Miele ji nabízí ve variantě Yaki jako jeden z prvků řady SmartLine. Ta umožňuje vytvořit si skutečně individuální a elegantní varné centrum. Vybrat si můžete z různých druhů ohřevu (indukční, plynový, elektrický) nebo z několika doplňků, jako je wok, gril či právě tepan Yaki.

Co je tepan?

„Tepan“ se překládá jako „horký stůl“, případně „smažit na železné ploše“. Funguje jako horká plotýnka sporáku, plotna a grilovací deska, na níž lze kromě grilování také restovat nebo opékat. Připravit na něm můžete vše od snídaní přes obědy až po večeře. Hravě si poradí s vajíčky, slaninou, zeleninou, nejrůznějšími plackami, ale také se steaky či rybami. A příprava mořských plodů se pak stává doslova divadelním představením plným barev a vůní! A co když dostanete chuť na sladké? Ani to není pro tepan žádný problém a vy můžete své chuťové pohárky nechat rozmazlovat třeba palačinkami, lívanci, grilovaným banánem nebo ananasem, pečeným jablkem a dalšími dobrůtkami. Využít jej můžete také pro závěrečnou úpravu pokrmů po sous-vide. Příprava pokrmů na tepanu však není jen efektní, ale také krátká a k surovinám šetrná. Ingredience totiž klademe přímo na horkou plochu bez tuku. Po obrácení se osmahnou z druhé strany, a celá příprava je tak velmi krátká a šetrná. Zachovají se vitaminy, jídlo neztratí barvu, vůni ani chuť.

Tepan Yaki od Miele z vás udělá krále i královny kuchyně

Tepan Yaki od Miele s indukční vyhřívanou plochou zaujme už svým elegantním designem vhodným pro kompaktní nebo plochou vestavbu. Teplotu můžete snadno a rychle navolit pomocí číselné řady SmartSelect. Tepan disponuje dvěma samostatně regulovatelnými zónami, aby byly hlavní chod a příloha připraveny vždy ve stejný čas a v perfektní kvalitě. S dalšími přístroji SmartLine vytvoří z vaší kuchyně skutečné srdce domova i místo společenského setkávání.

Spotřebiče Miele a příslušenství k nim zakoupíte v Miele Experience Centrech  v Praze a v Brně, online na shop.miele.cz nebo u autorizovaných partnerů Miele. 

www.miele.cz                             

FCB: @Miele.CZ