Léto ve Švanďáku nabídne oblíbené komedie i čerstvou novinku

Úspěšné inscenace, které zaručeně pobaví, i jednu chytlavou novinku nabídne v létě divákům pražské Švandovo divadlo, kde se letos plánuje hrát i o prázdninách. „Léto ve Švanďáku“ potrvá 29 večerů: od 25. června do 9. července a poté od 16. do 31. srpna. Zahrnuje celkem sedm titulů, včetně oblíbených komedií Kdo je tady ředitel?, CRY BABY CRY a Pohřeb až zítra. Na programu je také nově nastudovaná hororová lovestory Ať vejde ten pravý a další lákadla.

Publika i hereckých kolegů se už nemůže dočkat například Robert Jašków, Denisa Barešová, Natálie Řehořová, Marie Štípková, Michal Dlouhý, Kamil Halbich, Luboš Veselý, Oskar Hes, Klára Cibulková a další členky a členové smíchovského souboru i jeho stálí hosté. Představení začínají od 19 hodin a hrát se bude za každého počasí - ve Velkém sále, vybaveném moderním typem klimatizace.

Pět komedií, manželské drama i hororová lovestory

Na diváky čekají zejména inscenace slibující zábavu a známé herecké tváře: Léto ve Švanďáku zahájila inscenace Smrt mu sluší, původní komedie z divadelního prostředí s Michalem Dlouhým a Kamilem Halbichem. Tatáž sehraná dvojice se objeví v hitech Kdo je tady ředitel? a Kurz negativního myšlení, které budou mít do konce tohoto roku svoji derniéru. Vtipné dialogy a situace, u nichž se publikum směje nahlas, nabízí také CRY BABY CRY, zábavná hra o pětici žen hledajících návod na štěstí, a Pohřeb až zítra, svižná komedie Natálie Kocábové vyprávějící možná i o vaší rodině. Léto ve Švanďáku nabídne rovněž Scény z manželského života, drama o proměnách vztahů mezi mužem a ženou nastudované podle slavného filmu Ingmara Bergmana. A úspěšný film posloužil jako předloha i k zatím nejnovější inscenaci, hře Ať vejde ten pravý s Denisou Barešovou a Oskarem Hesem, originální lovestory na pomezí hororu a detektivky.

www.svandovodivadlo.cz