Také děláte chyby při opalování, které nemusíte?

Léto je v plné proudu, venku trávíme stále více času a vystavujeme pokožku paprskům, které jí mohou velmi ublížit. Spálení kůže, tvorba vrásek, pigmentace… to jsou jen některé důsledky zanedbané sluneční péče. A některé z nich už bohužel nejde napravit.

I když se o nebezpečí nadměrného slunění obecně ví, stále děláme chyby, které naší pokožce neprospívají. Jaké jsou ty nejčastější?

1. Používáme loňský opalovací krém

opalovací krémy mají svou omezenou trvanlivost a nevypotřebovaný opalovací krém z loňských let vám dobrou ochranu pleti nezaručí, naopak. Prošlý krém může způsobit vyrážky, začervenání pokožky, a hlavně ji nemusí chránit tak dobře jako krém nový. Každý rok je proto dobré investovat do nové sluneční péče a nespoléhat se na staré zásoby.

2. Máme stejný opalovací krém na tělo i na obličej

Opalovací krémy byste měli mít minimálně dva, jeden na tělo a druhý na obličej. Opalovací krém na obličej obsahuje vyšší ochranný faktor, který by měl začínat minimálně na čísle 30. Obličej je vystaven slunečním paprskům každý den a kůže na obličeji je jemnější. Proto si zaslouží speciální péči. 

3. Podceňujeme sluníčko schované za mrakem

Spálit se můžete nejenom na přímém slunci, ale také ve stínu, pod slunečníkem, nebo dokonce za oknem auta. UV záření totiž proniká i přes sklo nebo přes mraky.

4. Stačí se namazat 1x denně

To bohužel není pravda, mazat bychom se měli několikrát denně, hlavně pokud jsme vystaveni přímému svitu slunce. Každý pobyt na slunci bez UV ochrany zvyšuje riziko rakoviny kůže a způsobuje další změny na pokožce.

5. Opálená kůže už krém nepotřebuje

Je sice pravda, že pokožka, která je již opálená, si vytvoří přirozený ochranný faktor, ale ten nemá tak vysoký UV faktor, který by pokožku chránil dostatečně. Je proto potřeba chránit opalovacím krémem i opálenou pokožku.

6. Jedna vrstva krému stačí

Odborné literatury uvádějí, že bychom měli nanášet 2 gramy krému na centimetr čtvereční. Je proto lepší namazat se silnější vrstvou krému a ten nechat vstřebat do pokožky. Při prvním mazání bychom měli vytvořit bílou vrstvu krému, která se do pokožky vsákne a lépe ji chrání.

7. Denní krém s UV faktorem bohatě stačí

Pokud se pohybujete celý den v kanceláři, pak je tato ochrana dostatečná. Pokud se ale pohybujete na přímém slunci, tak rozhodně nenahradí opalovací krém!

8. Poopalovací péče není potřeba

Poopalovací péče je samozřejmě velmi důležitá. Po slunění je kůže citlivá a potřebuje závěrečnou péči. Měli bychom odstranit nečistoty a použít krém po opalování, který pleť hydratuje a dodá jí potřebné živiny, zároveň zpomalíme proces stárnutí pokožky, který nadměrné slunění způsobuje. Pokožka tak může díky poopalovací péči aktivně regenerovat.

9. Zapomínáme na nos, rty, uši a víčka

Kůže na rtech nebo na víčkách je velmi jemná, mnohdy ji ale zapomínáme namazat, což může mít nepříjemné následky. Často opomíjenou partií jsou také uši, především jejich zadní část, a také vlasová pokožka, například spálená pěšinka ve vlasech. Oči bychom měli chránit i brýlemi, vhodné jsou také pokrývky hlavy, které zaručí obličeji stín.

10. Mažeme se krémem na přímém slunci

Tato aplikace není stejně účinná, jako když si aplikujeme krém s předstihem. Doporučuje se namazat pokožku 15 minut před tím, než ji vystavíme prudkému slunečnímu záření. Opalovací krém se vstřebá a ven již vycházíme s ochranným štítem.

Tip na opalovací produkty pro citlivou pokožku:

Nyní v červnu navíc můžete produkty ASTRID SUN koupit až s 50% slevou! Skočte si pro ně ke svému oblíbenému prodejci (platnost, výše slevy a zahrnuté produkty se mohou u jednotlivých prodejců lišit).

Součástí řady ASTRID SUN Sensitive OF 50+ pro citlivou pokožku je: ASTRID SUN Mléko na opalování pro citlivou pokožku OF 50+  

Cena: 259,90 Kč/150 ml

ASTRID SUN Mléko na opalování ve spreji pro citlivou pokožku OF 50+       

Cena: 259,90 Kč/150 ml

ASTRID SUN Dětské mléko na opalování ve spreji pro citlivou pokožku OF 50+

  • testováno pod dohledem pediatrů
  • oftalmologicky testováno

Cena: 259,90 Kč/150 ml

ASTRID SUN Pleťový krém na opalování pro citlivou pokožku OF 50+

  • nemastná textura
  • oftalmologicky testováno

Cena: 169,90 Kč/50 ml