Čas letního pečení! Proč upřednostnit bio mouky z polí bez chemie?

Proč je výběr mouky důležitý? Proč si rozšířit repertoár mouk a objevovat třeba ty ze zapomenutých plodin? A proč sáhnout po moukách z polí bez chemie s péčí a láskou namletých v bio mlýně? Tak na to vše a nejen na to nám dala odpovědi Barbora Hernychová.

  1. Od půdy až po talíř – vlastní osivo

U mouk z polí bez chemie známe jejich původ od samého zrníčka, přes sklizeň, po mletí a balení. Péče o ně je zajištěna v každém krůčku celého řetězce.

  1. Žádné dlouhé skladování a minimum transportu

S moukami je minimálně manipulováno, jen tak, jak je nezbytně nutné, aby si zachovaly všechny své cenné vlastnosti. Po namletí nikde dlouho nečekají a dostávají se k vám co nejrychleji v té nejčerstvější podobě.

  1. Silné, zdravé a odolné plodiny

Mouky jsou mlety z odolných vitálních rostlin rostoucích na čistých a zdravých polí. A tyto své vlastnosti pak předávají dále našemu tělu.

  1. Vůně a chuť

Díky ekologickému způsob pěstování a šetrnému zpracování si nesou mouky čerstvou vůni a chuť, kterou předávají vašemu pečivu.

  1. Vysoká nutriční hodnota

Mouky v celozrnné podobě dodají našemu tělu minerální látky, vitamíny, oleje a množství důležité vlákniny. Vláknina je potravou pro naši střevní mikroflóru. Péče o střeva je nesmírně důležitá, v těchto náročných dnech obzvláště. Ve střevech se rozhoduje o naší imunitě, pohoda ve střevech přináší pohodu do celého organizmu a ovlivňuje činnost dalších orgánů.

  1. Léčivé obilí

Původní zapomenuté obiloviny jako jednozrnka, dvouzrnka či červená pšenice můžeme označit přímo za „léčivé obilí“. Nebylo cíleně přešlechtěno a svými antioxidační účinky, vysokým obsah bílkovin, vitamínu B obsahem vlákniny a dobrou stravitelností přímo pečuje o naše tělo.

  1. Bio a bezlepek

Pro alergiky a celiaky jsou bezpečnou variantou mouky z bezlepkového bio mlýna. Zcela oddělený provoz v samostatném bio mlýně zaručuje bezlepkovost mouk a spojuje v sobě kvalitu bio a bezlepku.

Více informací naleznete na: www.probio.cz