Zahrádkářská sezona je tady, a tak recept na rybízovou bublaninu, jak ji doporučuje PROBIO, se prostě hodí. Dávka je ideální na velikost plechu cca 30x35 cm
Suroviny:
- 2 vejce
- 1 hrnek třtinového cukru bio PROBIO
- 1 hrnek mléka bio
- ½ hrnku rostlinného oleje
- 1,5 hrnku pšeničné (celozrnné) mouky bio PROBIO
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- Ovoce podle chuti
Postup:
- Připravte si plech – vyložte pečicím papírem anebo vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou.
- Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mléko, olej, mouku a kypřicí prášek a zašlehejte. Jemné těsto nalijte do připravené formy a rozprostřete ovoce.
- Pečte při 180 °C dozlatova.