PROBIO: Rybízová bublanina

Zahrádkářská sezona je tady, a tak recept na rybízovou bublaninu, jak ji doporučuje PROBIO, se prostě hodí. Dávka je ideální na velikost plechu cca 30x35 cm

Suroviny:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek třtinového cukru bio PROBIO
  • 1 hrnek mléka bio
  • ½ hrnku rostlinného oleje
  • 1,5 hrnku pšeničné (celozrnné) mouky bio PROBIO
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • Ovoce podle chuti

Postup:

  1. Připravte si plech – vyložte pečicím papírem anebo vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou.
  2. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mléko, olej, mouku a kypřicí prášek a zašlehejte. Jemné těsto nalijte do připravené formy a rozprostřete ovoce.
  3. Pečte při 180 °C dozlatova.