Jaro s novým porcelánem

Není krásnějšího ročního období než jara. Okolní krajina se vybarvuje do odstínu pastelových barev jako by ji přímo před našima očima namaloval slavný francouzský malíř Monet. Záplavy růžových květů šeříků, sakur i magnolií s kombinací žlutých pampelišek i červených okvětních lístků tulipánů vytváří ze zahrad učiněná mistrovská díla. Abychom o takové pohledy nepřišli ani doma, přichystal si pro vás Potten & Pannen - Staněk jarní kolekci nádobí, jež vám pokvetou po celý rok přímo v srdci vaší kuchyně.

Kolekce porcelánu Magic Garden, Rosenthal

Nová jarní kolekce jídelního porcelánu, Magic Garden, vznikla pod rukama kreativního ředitele francouzského módního domu Christian Lacroix, Sachy Walckhoffa, který ve spolupráci se značkou proslulé německé porcelánky Rosenthal vymyslel návrh porcelánového nádobí, jež stejně jako zahrada prochází třemi vývojovými fázemi. Zrod květiny začíná u semínka, který je v kolekci symbolizován elegantním černobílým grafickým vzorem, Black Seeds. Tak jako rostlina postupně klíčí a z půdy se za světlem dere stonek s prvními zelenými lístky, tak je z pohledu druhé fáze vyobrazen dekor Foliage, jež je bohatě zdobený prvky mladých listů a pučících květů. To nejkrásnější však přichází na závěr. Magicky vonící okvětní lístky pampelišek, heřmánku šípkových růží a dalších léčivých květin zdobí nádobí v posledním designu Blossom, který je zároveň i pomyslnou třešničkou na dortu v rámci této unikátní kolekce. Kouzlo všech tří nadčasových dekorů tkví především v jejich vzájemné kombinaci vybízející ke hře s barvami a detaily. Jedno je ale jisté. Ať už máte spadeno na jeden šálek s podšálkem k odpolednímu čaji o páté, nebo chcete celý set nádobí věnovat své mamince, která je vášnivou zahradnicí, kolekci Magic Garden najdete exkluzivně v prodejnách Potten & Pannen - Staněk nebo na www.pottenpannen.cz.

Kávový šálek s podšálkem z kolekce MARIEFLEUR, Villeroy & Boch

Není nic lepšího, než se po náročném pracovním dni natáhnout na pohovku a v klidu si vychutnat potřebnou dávku kofeinu s oblíbenou knížkou v ruce a dobrou společností po svém boku. Pravidelný rituál může být o to krásnější, je-li káva podávána v šálku světové značky Villeroy & Boch z jarní country série porcelánu, která hýří motivy akvarelových květů. Inspirací se designerům z tradiční německé porcelánky staly Monetovy akvarelové obrazy, které ztvárňují krásu francouzské krajiny. Do šálku posetého květy se vejde nápoj o objemu 250 ml, což je ideální velikost pro všechny milovníky cappuccina nebo horké čokolády. Porcelán z prémiové kolekce můžete používat v mikrovlnce a díky kvalitní glazuře jej nepoškodí ani pravidelné mytí v myčce. Šálek s podšálkem pořídíte v prodejnách v Potten & Pannen - Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za cenu 740 Kč.