Jaroslav Svěcený vydává své narozeninové dvojalbum WAY OF LIFE

Houslový virtuos Jaroslav Svěcený vydává své kulatinové dvojalbum WAY OF LIFE u vydavatelství Bon Art Music, SE. Album je zcela odlišné než předchozí čtyři desítky titulů právě proto, že je narozeninové, tudíž na přání oslavence.  

,,Natočit hudbu různých žánrů, které v průběhu let navštívily moji duši, mysl a samozřejmě srdce, bylo vždycky mým snem. Můj dědeček byl kapelník a houslista, takže mám multižánrovost v krvi.“ říká Jaroslav Svěcený.

Více jak 20 skladeb inspirovaných filmovou a populární hudbou, swingem, jazzem i samozřejmě klasikou, vybíral Jaroslav Svěcený spolu s producentem a kamarádem Richardem Liegertem. Na albu najdete skladby od hvězdných autorů: Paul McCartney, John Barry, Ennio Morricone, Christina Perri, Richard Rodney Bennett, Michel Legrand, Ástor Piazzolla, John Williams, Michał Lorenc, Elton John, Sting, Sergej Rachmaninov...

Řada skladeb je natočena v nových aranžích, kde se housle střídají s dalšími sólovými nástroji, které uslyšíte v bonusových nahrávkách. Dvojalbum WAY OF LIFE je instrumentální. Jaroslav Svěcený je totiž také mezinárodně uznávaným znalcem historie a stavby houslí. V jednotlivých skladbách proto střídá vynikající italské klenoty 18. století (Guarneri, Roggeri, Ballestrieri).

,,Přeji si, aby dvojalbum WAY OF LIFE těšilo 365 dnů v roce posluchače všech věkových generací a napříč žánry. V této nelehké době berte tato dvě cédéčka plná muziky i jako terapii duše.“

Váš Jarda

Jaroslava Svěceného na albu postupně doprovází výhradně dámský symfonický orchestr Bon Art Pops Orchestra, který je tímto složením unikát. V našich krajích je takřka nezvyklost vidět trumpetistku nebo pozounistku ženu, a takto výjimečně uzpůsobené hudební těleso bylo součástí i Jaroslavova narozeninového koncertu už k jeho 55. narozeninám. V některých skladbách také zazní smyčcový kvartet a samostatná dechová i rytmická sekce.

2 CD WAY OF LIFE je možné zakoupit od 13. 11. 2020 v síti Supraphon a Bontonland, on-line či v kamenných obchodech.

https://www.bontonland.cz/jaroslav-sveceny-way-of-life/

https://www.supraphonline.cz/