Sound Healingem s Tokhim prospěje vašemu tělu, a ještě posílí jeho imunitu

Žijeme v poněkud nejisté době, která bohužel přináší více stresu do života. Někteří z nás se bojí o živobytí, někteří o svoje zdraví, někteří o svoje blízké a jiné stresuje suplování pedagogů při distanční výuce svých dětí. Je proto důležité o svoje duševní zdraví pečovat a snižovat míru stresu. Stres a vyčerpání nám ubírají na imunitě, kterou v těchto dnech opravdu potřebujeme.

Jednou z cest, jak si navodit psychickou pohodu je terapie zvukem Sound Healing. Předním českým odborníkem na tento fyzický i emoční léčebný proces je bubeník Tokhi. Tomuto terapeutickému umu prostřednictvím zpívajících misek „singing bowls“ a gongu Wu Xing – „Pěti Elementů Života“ se učil od toho nejlepšího. Manan Sharma je muž, který stojí za světově nejrozšířenější profesionální terapií zpívajících misek.

„Jsem v srdci Evropy jediným přímým žákem indického mistra Manana Sharmy, jehož rodina se zabývá výrobou tibetských mís po generace. Potkali jsme se v Německu, na mezinárodním Meinl Percussion Festivalu, kde jsem měl workshopy a lekce. Manan měl stan se Sound Healingem hned vedle a akce jsme měli na střídačku. Když měl volno on, chodil ke mně na bubny, když jsem měl volno já, byl jsem u něj na všech sessions s miskami. Stali se z nás přátelé za ty tři dny a probudil ve mně obrovský zájem o tohle téma. Oba dva stupně certifikace pak proběhly přímo v Praze, kam zajel vždy po jednáních v Německu. Byl celý týden v hotelu naproti mého domu, přes den jsme pracovali na technice, po večerech jsem mu potom ukazoval město a bral ho do indických restaurací, jiné ho nezajímaly. Díky tomu od té doby vím, kde je v Praze autentická Indie,“ popisuje se smíchem setkání s mistrem Tokhi.

Sound Healing je relaxační kúra se zvukovou masáží, která se provádí na individuálním sezení, či jako skupinové „sound meditations“. Tato metoda je využívána nejen manažery známých firem po celém světě. Mimo jiné, například v Asii si terapii dopřávají někteří každý den před nástupem do práce, a dokonce i děti ve školách před výukou.

Benefitů má Sound Healing opravdu hodně. „Nejen, že dosáhnete hluboké relaxace, dochází také ke stimulaci kůže, orgánů, kostí, je prokázán velmi pozitivní efekt třeba při doléčování zlomenin. Při terapii dochází k odstranění bloků a tenzí, vyplavují se toxiny z těla, prohlubuje se dech, optimalizuje se krevní tlak, metabolismus a trávící systém. Okamžité, neinvasivní, ale zároveň silné zvukové frekvence proudí do celého těla, dochází ke kompletnímu obnovení aury, zlepšení krevního oběhu a k posílení imunitního systému, což je v současné době velmi důležité,“ popisuje účinky terapie přední český hudebník a jeden z nejlepších terapeutů Sound Healigu vůbec.

Své o jeho kvalitách ví i samotný Manan Sharma: „Tokhi, můj opravdový kamarád a Sound Healing partner v České republice a Evropě. Úžasná lidská bytost s krásným srdcem, talentovaný umělec, fantastický hráč na bicí a hudebník. Dokáže si osvojit jakýkoliv nástroj. Jsem hrdý na to, že mohu říct, že je nejcennějším zvukovým terapeutem v mém hlavním týmu, učí se a uplatňuje se velmi lehce a jedná a léčí lidi jako vysloužilý léčitel. Jeho vášeň pro hudbu, rytmus a léčení z něj dělá obdarovaného léčitele zvukem. Okamžitě jsem si zamiloval jeho skromnost a vášeň k hudbě.“

Mimo jiné je Tokhi také mezinárodním endorserem firmy Meinl a jejich řady singing bowls, a rovněž i gongu ze série „Sonic Energy“, které tato společnost vyváží do celého světa. Některé mísy má dokonce na míru, v nich je laserem vypálené Tokhiho logo.

https://www.youtube.com/watch?v=xY2VP58se_M&feature=emb_logo

Svěříte-li se do Tokhiho rukou, nemůžete udělat chybu. A kdy jindy byste měli udělat něco pro svoje zdraví, než v tomto období plném zmatku a stresu. Více informací a možnosti objednávek terapií zjistíte na Tokhiho facebookové stránce Sound Healing CZ.

„Nejjednoduší a nejefektivnější cestou, jak dosáhnout meditativního stavu, je skrze zvuk.”

Manan Sharma