Papelote vydává FOCUS notebook, promyšlený nástroj pro dosažení úspěchu během tří měsíců

Co ještě letos chcete či musáte stihnout? Jaké jsou vaše cíle a sny? FOCUS notebook, nový produkt českého papírnictví papelote, vám pomůže naplánovat cíle a stanovit kroky k jejich dosažení. Vznikl ve spolupráci s lektorem produktivity Danielem Gamrotem, který níže sdílí své tipy na efektivnější práci.

Papelote se produktivitou zabývá od svého počátku. Datované diáře a univerzální plánovací nástroje, které figurují jako jeden z klíčových prvků v sortimentu, jsou základním kamenem time managementu, který je důležitou součástí produktivity.

Papelote nyní přichází s nástrojem vytvořeným speciálně kvůli tomu, aby pomohl dosáhnout úspěchu nebo, chcete-li, splnit si sen v libovolné oblasti vašeho života. Jak říká spoluautor FOCUS sešitu Daniel Gamrot: „Tento nástroj na produktivitu vznikl proto, aby vám pomohl dosáhnout plánů. I když všichni víme, že žádný plán na plných 100 % nevyjde, naším cílem je se tomu co nejvíce přiblížit.” FOCUS představuje nástroj, který vás po cestě za dosažením svého cíle provede krok po kroku.

Tipy a nástroje na produktivitu má Daniel prověřeny svou osmiletou praxí i vlastní zkušeností a teď je ve spolupráci s papelote představuje všem, kdo se konečně potřebují pohnout z místa, nebo je třeba zrovna napadl geniální podnikatelský plán a nechtějí ho vyprokrastinovat.

FOCUS notebook, na e-shopu papelote zakoupíte za 589 Kč.

Sešit FOCUS pomáhá definovat si cíl neboli úspěch, kterého chcete dosáhnout za dvanáct týdnů. Pomocí funkční metodiky rozkládá cíl na dílčí aktivity, kroky a mezistupně, navádí, jak s nimi dál pracovat a věnovat energii a úsilí tomu, co je pro nás opravdu důležité. „Produktivitu bych definoval jako dělání správných věcí ve správný čas a správným způsobem. Bohužel, často trávíme čas nedůležitými nesmysly, jen proto, že si neumíme správně nastavit priority. FOCUS jsem vytvořil, abych pomohl lidem věnovat se opravdu důležitým věcem a být tak skutečně produktivní,” vysvětluje Daniel Gamrot.

Tipy Daniela Gamrota k osobní produktivitě:

  • Rozlišujte mezi důležitým (tedy tím, co chcete dělat a co vás naplňuje) a urgentním (tedy tím, co dělat musíte, protože to musí být hotové, ale nijak zvlášť si v tom nelibujete nebo vás to přímo otravuje). Věnujte se důležitému a minimalizujte ostatní, co nejvíce to jde.
  • Důležité věci si označujte v diáři (ať už digitálním nebo papírovém) tak, jako by se jednalo o urgentní záležitosti. Pokud je pro vás například důležité investovat více energie do svého manželství, označte si společnou večeři červeným puntíkem, který jinak používáte pro pracovní deadliny.
  • Při popisu kroků, které vám pomůžou dosáhnout úspěchu, buďte co nejkonkrétnější. Nestačí napsat si, že chcete „Cvičit 3x týdně”. Zkuste ale krok popsat takhle: „3x týdně po probuzení si zacvičím 30 minut, ideálně kardio podle YouTube kanálu Super kardio, když nebudu mít energii, stačí jóga podle aplikace Super jóga.” Z toho se jen tak nevymluvíte.
  • Důležité věci si pokud možno plánujte na začátek pracovního dne nebo podle toho, kdy se vám nejlépe pracuje. Pokud jste první tři hodiny v práci nejproduktivnější, neplýtvejte je na podružnosti.
  • Ty méně důležité a třeba i urgentní záležitosti naopak nechte na čas po obědě. To sice energie klesá, ale ten fakt, že úkoly hoří, by vás měl dostatečně probrat.

FOCUS notebook seženete od 1. září v prodejně papelote nebo na papelote.cz za 589 Kč. Sešit vznikl ve 4 barevných variantách (žlutá, šedá, modrá, zelená) a součástí balení jsou také desky z vega kůže a vložené pracovní šablony, které pomocí osvědčených principů navádí k zaměření pozornosti na důležité věci.