Melvita: bez důkladného čištění nemůže vaše pleť zářit

Jak často si myjete obličej? Jakým způsobem? A jaké přípravky používáte? Odborníci se shodují na tom, že pokud chcete mít pleť zdravou, záleží jak na pravidelnosti péče, tak na postupu provedení i na kvalitě používaných produktů.

Zbavit se nečistot

Důvod pro mytí obličeje je jasný, je třeba zbavit se nečistot, které na pleti po celém dni ulpí. Není to jen běžná špína, jež snadno způsobí zánětlivé reakce pleti, ale také třeba bakterie a viry. Ty, pokud by na tváři zůstaly, mohou se snadno přes sliznice očí, nosu a úst přenést do organismu, kde se rozvinou v infekci.

Dalším argumentem pro pravidelné mytí obličeje je odstraňování odumřelých kožních buněk a kožního mazu. Odumřelé buňky způsobují šupinatění a také pokožce dávají zbytečně starší vzhled. Kožní maz má za následek komedony, tedy nevzhledné černé tečky, které ucpávají póry a v lepším případě jdou vymáčknout, v tom horším se zanítí v nepěkné červené pupínky.

Co a kdy použít

Pokud chcete, aby byla vaše pleť dokonalým doplňkem ke každému vašemu outfitu, pak se smiřte s tím, že jí musíte věnovat čas každý den ráno i večer. Pokud ráno obličej omýváte jen vodou, tak by nikdy neměla být příliš teplá. Pleť obličeje je totiž mnohem jemnější než kůže na těle, která snese i horkou sprchu a mohlo by tak vlivem vysokých teplot snadno dojít k jejímu poškození. K ranní péči se ovšem mnohem víc, než obyčejná voda hodí pleťová tonika, jež pokožku připraví na nanesení pečujících přípravků.

Pamatujte také na to, že jen a jen produkty určené pro pokožku obličeje udělají tu službu, kterou chceme. Mýdla na ruce a sprchové gely sice také odstraní z pleti nečistoty, zároveň ji ale vysuší, a navíc zničí její přirozenou ochrannou vrstvu. Obličej pak jen stěží odolává atakům toxinů zvenčí a následkem bývá prudké zhoršení kvality pokožky.

Šetrná a důkladná Melvita

Francouzské produkty Melvita jsou obecně založeny na přírodní bázi, neobsahují syntetické parfemace, jsou určeny i pro tu nejcitlivější pokožku a dávají si za cíl udržovat pleť přirozeně krásnou. Čisticí řadu nevyjímaje:

Melvita Light Cleansing Foam

Organická odličovací pěna a pleťová maska v jednom! Jako každodenní odličovací pěna se postará o jemné a zároveň důkladné vyčištění pleti od líčidel i nečistot zvenčí. Jednou týdně se hodí pěnu nanést na obličej a nechat několik minut působit jako pleťovou masku. Obsahuje antioxidační vitamín C, který brání v nežádoucí pigmentaci pokožky. Po jejím použití zůstává pleť zářivá a zdravá.

Doporučená cena: 410 Kč/150 ml

Melvita Lavender Water

Čisticí pleťová voda odstraní z pleti veškeré nečistoty, které se zde nahromadily přes den a zároveň se díky obsahu levandulového extraktu postará o zklidnění pokožky obličeje. Po jejím použití zůstává kůže hladká a dokonale připravená na další ošetření.

Doporučená cena: 355 Kč/200 ml

Melvita Eye Make-up Remover

Dvousložkový odličovač očí se postará o jemné a perfektní odstranění i těch nejodolnějších líčidel. Má šetrné, a přitom vysoce účinné složení. Chrání jemnou pokožku v oblasti očí a díky obsahu ricinového oleje navíc posiluje řasy.

Doporučená cena: 410 Kč/100 ml

Melvita Ice Fresh Roll-on water

Chladivá voda na oči je 100% přírodní organický produkt pro osvěžení citlivé pleti okolo očí a také pro odstranění posledních zbytků líčidel. Obsahuje výtažky z chrpy, které tonizují unavenou pleť a dodávájí jí přirozené projasnění.

Doporučená cena: 295 Kč/10 ml

Melvita Argan Extraordinary Water

Organické tonikum obsahuje výtažky z listů arganu, které jsou známy svými vyhlazujícími účinky. Zároveň je obohacen o kyselinu hyaluronovou, jež pleť zpevňuje. Po použití tohoto lehce gelovitého tonika zůstává pokožka obličeje vyživená a krásně hladká. Hodí se jako poslední krok před nanesením další péče.

Doporučená cena: 565 Kč/100 ml
Melvita Rose Extraordinary Water

Růžové pleťové tonikum je přírodní hydratační péče s obsahem výtažků z růže a také s obsahem kyseliny hyaluronové. Dává pleti potřebnou výživu a zanechává ji jemnou. Hodí se jako poslední krok před nanesením dalším péče.

Doporučená cena: 469 Kč/100 ml