Dámská jízda na motocyklech, Ladies Ride Camp, již tento víkend!

A je to tady, 1. ročník unikátní motocyklové akce, kterou připravují ženy motorkářky pro všechny další ženy, které jezdí na motocyklech. Uskuteční se již tento týden, od pátku 7. srpna do neděle 9. srpna v AdventureLandu v Bělé pod Bezdězem. Během tří dnů si motorkářky budou moci vyzkoušet nespočet motocyklů různých značek a typů – a to i v terénu, zúčastnit se spanilé jízdy desítek strojů, absolvovat workshopy, přednášky, užít si party, soutěže a další zábavu s holkama v jedné stopě. 1. ročník akce, která chce rozšířit holkám obzory, naučit je něco nového a navzájem je seznámit, vypukne již tento pátek 7. srpna v 16 hodin. 

Celkem třídenní akci na motocyklech značek Harley-Davidson, Indian, Royal Enfield, KTM, Yamaha, Moto Guzzi, Aprilia, Piaggio, včetně ikonické Vespy si hned v jejím prvním ročníku nenechá ujít na 100 účastnic. V pátek je kromě příjezdu, přivítání a večerní party čeká spanilá jízda, která povede z areálu AdventureLand Bělé pod Bezdězem přímo na malebné náměstí tohoto středočeského městečka. Tam ženám na strojích pokyne starosta města a celá dámská jízda tak bude slavnostně odstartována.

Hlavním dnem pak bude pro Ladies Ride Camp sobota, kdy se dívky a ženy mohou těšit na nabitý program, který vytěží doslova každou minutu! Sobota odstartuje po osmé hodině ranní jógou, na kterou naváže motoškola zručnosti značky Yamaha nebo Motoškola Lisý, kde instruktorka Mirka Lisá ženy naučí, jak si zvednout vlastní motorku. Chybět nebude ani workshop na téma základního servisu strojů a o další program se postarají například Veronika Hankocyová, která promluví o své závodní kariéře nebo Kate Stunt a Šárka Vávrová, které předvedou kaskadérskou show s následnou besedou.  

Rozhodně zaujme i enduro škola v podání instruktorky a závodnice Jany Kuklíkové, která účastnice provede základním tréninkem jízdy na endurech KTM a během celého dne bude možné si užít demo jízdy na motocyklech Harley-Davidson, Indian, Royal Enfield, Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio nebo Yamaha, ať už mimo areál nebo přímo v areálu na polygonu. Pro návštěvnice, které jsou ve světě jedné stopy poprvé a pouze s řidičským průkazem sk. B má Ladies Ride Camp připraveny čtyřkolky Polaris s instruktorkou a závodnicí Kiki Vaňkovou. Pro zájemkyně o zajímavou projížďku jsou pak na místě přistaveny poctivé americké káry jako například Dodge RAM včetně řidičů od společnosti Tucar. Sobota pak vyvrcholí vyhlášením soutěží a předáním cen, ale i DJ party.
K tomu všemu bude po celou dobu na Ladies Ride Campu připraven i beauty koutek, kde se o krásu a pohodlí dívek a žen budou starat kosmetičky značky Mary Kay, pleti nabídne exkluzivní péči profesionální kosmetika na francouzských základech For Life & Madaga a o vlasy se postará kadeřnice Jaroslava Čermáková, která je sama motorkářkou, a tak například poradí, jak pečovat o vlasy pod helmou nebo jaký účes je na motocyklovou vyjížďku ideální.  

Následující den, neděle, se pak už ponese v uvolněném duchu. Po ranní józe se motorkářky pomalu rozloučí a opustí areál, plné dojmů, nových poznatků a zkušeností a třeba i nových přátelství, ať už pro společné vyjížďky a cestování nebo pro běžné setkávání i mimo sedlo motocyklu.

Více informací: www.ladiesridecamp.cz