Letní cestovatelskou hru Dream Race odstartuje Ondřej Sokol

Pozor, pozor už 1. července odstartuje herec a režisér Ondřej Sokol pomyslným prvním krokem největší cestovatelskou hru letošního léta s názvem Dream Race. Hra, jaká tu ještě nebyla, která spojuje turistiku po krásné České zemi a plnění úkolů, přinese účastníkům jak snové odměny, tak i spoustu nevšedních zážitků.

S myšlenkou vytvořit cestovatelskou hru pro každého přišla parta nadšenců pár dnů po začátku koronavirové pandemie. Většina z nich pracuje v cestovním ruchu, a tak byla turistická hra pro ty, kdo letos neodjedou na dovolenou k moři, jen kousek od původní profese. „Snažili jsme se vymyslet něco, co by zaujalo ty, kteří by za normálních okolností vyrazili v létě do zahraničí. I v Čechách je krásně, a pokud k tomu vymyslíte zajímavý program, může to fungovat,“ vysvětlil jeden ze zakladatelů Dream Race Viktor Hošek.

Hra podporuje společné zážitky v týmu, rodinné výlety, ale zúčastnit se jí mohou i jednotlivci. „V podstatě nejsou žádné limity. Mohou se účastnit děti s rodiči, party kamarádů, tým mohou utvořit i kolegové z práce nebo menší turistický oddíl. Děti jen musejí soutěžit pod vedením dospělého,“ dodal Hošek.

Účastníci si mohou vybrat z 200 úkolů po celé republice. Ty jsou rozděleny podle lokací, obtížnosti a zaměření, takže si ty svoje najde opravdu každý. Milovníci historie mohou plnit celé léto úkoly týkající se hradů, zámků a dalších kulturních památek, sportovci si zase mohou vybrat sportovní úkoly a zkoušet překonávat své limity. Turističtí nadšenci během dvou měsíců vyrazí za často dosud utajenými krásami všech krajů ČR a rodiny s dětmi se zaměří třeba na kreativní úkoly.

„Během celého léta hráči sbírají body, a ty nejlepší týmy pozveme na konci prázdnin do Prahy na jednodenní finálové kolo. Absolutní vítěz pak získá exkluzivní dovolenou, mezi cenami je ale například i zapůjčení automobilu na víkend, kamera na zaznamenávání dalších výletů a podobně, “ řekl Hošek s tím, že celý projekt má i charitativní podtext.

Hru podporuje například i CzechTourism a také několik známých tváří. Dream Race odstartuje 1. 7. 2020 památným vykročením „cestovatele“ Ondřeje Sokola, mezi účastníky nebo sympatizanty s hrou jsou však například i Lukáš Pavlásek, Jan Révai, Martin Finger, Alena Mihulová, David Matásek, Honza Musil, Ondřej Havel, Johan Mádr, Václav Šanda, Denisa Pfauserová a další.

Více informací o hře najdete na www.dreamrace.cz
nebo na www.facebook.com/dreamrace2020
.