Chlamydie mohou stát za řadou zdravotním komplikací i neplodností

Chlamydie se v lidském těle chovají velmi zákeřně. Parazitují uvnitř buněk a v začátcích jsou těžko zjistitelné. Vlekoucí se či často opakované infekce vedou k mnoha zdravotním komplikacím. Faktem je, že nám sice nehrozí smrtelné nebezpečí či paralýza mozku jako je tomu u známějšího onemocnění syfilis, nicméně mohou způsobit celou řadu nepříjemných problémů. Nákaza probíhá zpravidla bez výraznějších příznaků.

Chlamydie nám způsobit řadu vážných následků. Přežívají uvnitř buněk, to znamená, že se hůře diagnostikují i léčí. Nákaza probíhá často bez příznaků nebo s projevy tak malými, že si jich zpravidla infikovaný člověk ani nevšimne. Ženy, které tímto onemocněním trpí častěji, než muži mívají následující příznaky:

  • Bolesti a pálení při močení
  • Bolest při pohlavním styku
  • Bolest v podbřišku
  • Vodnatý výtok z pochvy

U mužů se projevují příznaky v podobě řezání a pálení při močení, častěji močí, někdy mají problém s udržením moči, nebo mohou cítit napětí či bolest ve varlatech.

Útok chlamydií nemusíte odhalit včas!  

Chlamydie napadají buňky a tím vyvolávají v těle zánět, který vede k dalším potížím. U žen dochází především k zánětům orgánů malé pánve, mohou stát také za mimoděložním těhotenstvím či srůsty ve vejcovodech, které se mohou stát neprůchodnými, ale vejcovody se mohou i slepit a může dojít k neplodnosti. Šance na otěhotnění se snižuje a jediným řešením bývá mnohdy jen asistovaná reprodukci.

Muži jsou na tom sice o něco lépe, ale i tak zánět postupuje močovou trubicí až do nadvarlat, kde dochází k podobným symptomům jako u žen. Odhalení nakažení může trval i celé roky.

Jaká je nejlepší a nejefektivnější obrana?

Je to jednoduché – prevence. Nevystavujte se zbytečné možnosti nakažení. Zkontrolujte sebe a svého partnera na pohlavní infekce a dopřejte si spokojený a bezpečný sexuální život.

Klinika Markin Health & Beauty jako jedna z mála nabízí genetické vyšetření metodou PCR, která testuje sedm nejčastějších pohlavních chorob včetně onemocnění chlamydií a individuálního poradentství v oblasti gynekologie a porodnictví.

„Naše ordinace provádí klinické a laboratorní vyšetření u žen i u mužů na pohlavně přenosné choroby, záněty pohlavních orgánů a močových cest. Dále provádíme diagnostiku a léčbu neplodnosti vyvolanou zánětlivými onemocněními pohlavních orgánů,” říká paní doktorka Halyna Markin, majitelka, vedoucí lékařka v oblasti porodnictví, gynekologie a estetické medicíny.

 

Jak v Markin probíhá vyšetření? Diskrétnost na prvním místě!

Laboratorní vyšetření se na klinice Markin provádí diskrétně, ve sterilních podmínkách v ordinaci ambulantně nebo v případě nutnosti doporučí pacietku na specializované pracoviště.

Výjimečností nové Kliniky Markin Health & Beauty je právě šíře poskytovaných služeb na jediném místě pod vedením odborníků v oboru. Když navštívíte kliniku Markin, uvědomíte si, že jste objevili to pravé místo pro vaše zdraví.

Centrum Markin Health & Beauty můžete navštívit na adrese: Praha 6, Žukovského 888/2, centrum Delta A  - 5. patro

Více informací nalezete na: www.markin.cz