Stylové a měkoučké oblečení tak, to je značka LULL

Měkkoučké a navíc stylové oblečení slovenské značky Lull, je tvořeno s vášní k designu a s respektem k udržitelné módě. Komfortní modely Lull jsou určeny na běžné nošení pro každou ženu a dívku. V e-shopu naleznete kompletní sortiment celoročních modelů, který se pravidelně dle aktuálního období obměňuje. Tepláky už dávno nejsou kouskem, který nosíme jen na doma. V Lull si vyberete komfortní model vhodný i na rande.

Myšlenka vyrábět měkoučké oblečení se zrodila v hlavě designérky Zuzany Bačkádyové, která si tak začala plnit své sny a již deset let navrhuje modely, které jsou příjemné na tělo, stylové a pohodlné. Lull si rychle získal davy žen a dnes už neodmyslitelně patří mezi oblíbené značky nejen v rámci slovenské, ale i české nezávislé módy. V Lull podporují transparentnost a poctivost v módním průmyslu, a tak se značka zařadila mezi 100 nejlepších start-upů „Robíme to inak” organizovaný technologicko-businessovým portálem Startitup.sk.

Jeden střih nesedne všem typům postavy, proto Lull v každé své kolekci vždy přiáší nové střihy. V nabídce naleznete trendové tepláky s délkou nad kotník i s vysokým pasem, vhodné pro útlé postavy, ale také elegantní kalhoty, ve kterých se nemusíte stydět vyrazit na pracovní schůzku. Sáhněte po stylových teplácích ve vaší oblíbené barvě nebo legínách či kalhotách, k tomu zvolte bavlněné tričko v minimalistickém designu třeba s ohrnutým rukávem a přes ramena přehoďte kardigan nebo vestu. Důležitý je správný výběr a kombinace pro výsledný outfit. Vyberte si přesně takové kousky, aby mohly být příjemné chvíle ještě příjemnější. Pro ty z vás, co tápete, jakou zvolit velikost, nesmutněte, veškeré zboží lze bez problému vrátit anebo si můžete Lull vyhledat na některém z módních veletrhů, kterých se značka pravidelně v průběhu roku účastní. E-shop naleznete zde: https://www.lull.cz/vsechno/.

Lidé se často obávají vyšších cen u udržitelné módy. Pochopitelně, že je dražší konkrétní módní kousek je ušit z kvalitního materiálu a precizně zpracován, na rozdíl od běžných kolekcí módních značek vyráběných v Asii. U rychlé módy máte po pár vypráních z trička někdy skoro hadr na podlahu, protože se vytahá nebo rozpáře.  Faktorů, proč nakupovat kvalitu je mnoho. Udržitelnost a lokální tvorba je životní styl. Zamysleme se nad tím, kdo šil zdarma roušky a koho rádi podpoříte v nelehké době. Koupí kvalitního kousku uděláte radost nejen sobě, ale i výrobci, a navíc budete mít ve skříni stylový model po dlouhé roky. Podporujme lokální tvorbu, má to smysl. Mezi známé příznivce měkoučké mody Lull patří i herečka a fotografka Andrea Růžičková a herečka Marika Šoposká.

Materiály a péče

Designérka Zuzka si vždy zakládá na výběru materiálů. V Lull platí, že vybrané materiály musí být nejen kvalitní a příjemné na dotek, ale zároveň musí být vyrobeny v souladu s naším životním prostředím. „Při výběru vhodných látek si dáváme záležet hlavně na složení a kvalitě zpracování materiálu. Pokud látky splňující naše kritéria, jsou z nich následně vyrobeny prototypy produktů. Pokud se materiál osvědčí, produkt je zařazen do kolekce”, říká designérka Lull Zuzana Bačkádyová. Vedle kvality musí být každá látka příjemná na nošení a musí působit hebce při styku s pokožkou. Každá kolekce je specifická i díky použitým materiálům. Lull nejčastěji pracuje s pohodlnou bavlnou.