Tři dny plné módy. Startují veletrhy STYL a KABO

V sobotu na brněnském výstavišti odstartovaly mezinárodní veletrhy módy STYL a KABO. Na návštěvníky tak čekají tři dny plné inspirace i nejnovějších módních kolekcí. Dojde také na představení aktuálních oborových trendů a chybět nebude ani zajímavý doprovodný program složený z módních show či přednášek.

Vše pod jednou střechou

Letošní ročník únorových veletrhů STYL a KABO se nese ve znamení novinek. Poprvé se oba veletrhy budou konat pod jednou střechou. Obsadí nejmodernější pavilon brněnského výstaviště – pavilon P. Všechny trendové kolekce tak budete mít přehledně na jednom místě. Čeká na vás zcela nové uspořádání vystavovatelů a mírně upravena byla i branžová struktura.

Nová témata programu aneb „Přivítejte změnu“

Kromě prezentací vystavovatelů na vás čeká tradiční doprovodný program, do kterého se zapojí řada nových partnerů a odborníků z textilní a obuvnické branže. Programové centrum v pavilonu P přinese řadu zajímavých přednášek a workshopů. Mezi top téma veletrhů STYL a KABO budou patřit „TRENDY 2020 aneb Přivítejte změnu“, které otevře citlivé otázky hledání nových hodnot v oděvním průmyslu po uvědomění si jeho skutečných dopadů na naši planetu. Přednášet ji bude Ellen Haeser z Holandska. Jeden z workshopů bude zaměřen na unikátní kódy, další z přednášek nahlédne do psychologie zákazníka versus prodavače. Víte o tom, že údaje na etiketě mohou ovlivnit spotřebitelské chování? I to se dozvíte na veletrhu STYL/KABO.

Kamila Boudová na veletrzích STYL a KABO

V sobotu v našem programu vystoupí módní revolucionářka Kamila Boudová. Boudová přinesla do Čech téma udržitelné módy už v roce 2013, kdy došlo k největší katastrofě v historii módního průmyslu. V Bangladéši se zřítila osmi patrová oděvní fabrika Rhana Plaza. Boudová v tu dobu dokončovala svou diplomovou práci na International Fashion Academy v Šanghaji a jejím stěžejním zájmem byl dlouhodobě udržitelný rozvoj aplikovaný v módním průmyslu. Aktuální situace ukazuje závažnost problémů, které současný systém textilního a oděvního průmyslu. Ať už se jedná o toxické chemikálie a zamořené životní prostředí v okolí textilek, miliony lidí v novodobém otroctví nebo narůstající objem textilního odpadu, který neumíme recyklovat. Anglický magazín Business of Fashion určil udržitelnost jako největší výzvu a příležitost pro rok 2020. Jaká je vize zdravé a udržitelné budoucnosti pro módní průmysl? Stejně jako v ostatních odvětvích se posouváme od lineárního k cirkulárnímu systému. A přesně tato změna a objasnění těchto pojmů bude tématem sobotní přednášky Kamily Boudové.

Módní show, soutěže i studentská tvorba

K veletrhům neodmyslitelně patří módní přehlídky. Módní show se budou konat v témže pavilonu jako oba veletrhy. Na veletrzích budou také vyhlášeny výsledky a předána ocenění v soutěži „Žirafa“ – zdravotně nezávadná dětská obuv" a dále „Osobnost roku 2019 v textilním a obuvnickém průmyslu“. V doprovodném programu nebudou chybět trendové kolekce vystavovatelů na rok 2020 TREND FORUM, kde se představí zejména dámská, pánská a dětská móda. Zajímavou součástí bude WORKSHOP BIJOUX, kreativní tvoření s firmou MORAVIAFLOR s. r. o., výrobcem květinových dekorací. Ukázky z tvorby studentů odborných škol – SUPŠ Uherské Hradiště a Ateliér designu obuvi FMK UTB Zlín budou pak pro všechny velkou inspirací.

Klub návštěvníků STYL a KABO zpříjemní návštěvu výstaviště

Díky členské kartě Klubu návštěvníků STYL a KABO budete moci i letos využít mnoho výhod. Pokud jste majitelem karty, nemusíte se již nikde registrovat, protože vaše karta s čárovým kódem umožňuje volný vstup na veletrhy STYL a KABO pro vás a jeden doprovod. Navíc máte zdarma i parkování v době konání veletrhů. Mezi další výhody patří 10% sleva na konzumaci ve FAIRCAFE Restaurant a v termínu od 22. 2. do 1. 3. 2020 získáte i 20% slevu na vstupné do VIDA! science centra. Pokud ještě nemáte naši členskou kartu, můžete ji získat na základě registrace při příchodu na veletrhy.