Zájem o karavany v Česku stále roste, letošní veletrh Caravaning Brno bude rekordní

Jubilejní dvacátý ročník největšího českého veletrhu obytných vozidel a kempování Caravaning Brno se uskuteční v termínu od 2. do 5. listopadu 2023. Svým rozsahem a obsazeností reflektuje aktuální poptávku nejen po obytných vozech a karavanech na našem trhu, ale i po specifickém příslušenství, která byla v letošní sezóně opravdu vysoká.

„Ačkoli se po nedávné pandemii, která přinesla enormní zájem o tento styl cestování, růst počtu karavanistů v Česku vrátil do normálu, obytných vozidel na našich silnicích neustále přibývá. Letošní rok bude co do počtu registrací nových vozů třetím nejlepším v historii,“ říká vydavatel magazínu CamperLIFE.cz a spolupořadatel doprovodného programu Jan Bordovský.

Letos návštěvníci veletrhu se mají rozhodně na co těšit – rekordní tři pavilony budou věnované výhradně obytným vozidlům a cestování s nimi. Úplně poprvé se veletrh rozšíří i do pavilonu G1, kde se pod názvem Adventure Hall budou prezentovat vozidla a značky určené dobrodružnějším cestovatelům a milovníkům expedičního a off-road cestování. Nejen díky tomuto kroku pořadatelé očekávají až 25 000 návštěvníků.

„Větší poptávku po expozicích značek pro dobrodružnější cestování registrujeme již delší dobu, proto jsme se rozhodli návštěvníkům vyjít vstříc a tomuto novému trendu věnovat samostatný pavilon. Věříme, že svým pojetím, od stylu samotných expozic až po samostatný doprovodný program, osloví úplně novou skupinu návštěvníků,“ dodává manažerka veletrhu Simona Křečková.

Ti, kteří budou chtít vidět úplně vše, budou muset projít rekordních dvacet tisíc metrů čtverečních výstavní plochy a více než stovku vystavovatelů. V největším pavilonu P je umístěna expozice tradičních značek obytných vozů a karavanů nejrůznějších typů a velikostí, nejvíce novinek na sezónu 2024, ale také kempingové doplňky, kempy a turistické destinace. Pavilon F je prostorem prémiového segmentu určeného pro nejnáročnější zákazníky.

Novinkou je Adventure Hall v pavilonu G1, který bude základnou všech dobrodruhů, kteří zde najdou minikaravany, střešní stany, kempingové vestavby či expediční a off-road vozidla v kempingové úpravě.

Pro zájemce o starší vozidla bude k dispozici na venkovní ploše oblíbený velký bazar karavanů, který se vždy těší velkému zájmu návštěvníků veletrhu.

Veřejnost poprvé čekají dva samostatné doprovodné programy. Velké pódium v pavilonu P představí od čtvrtka do neděle bezmála dvacet prezentací, od zajímavých cestopisů přes technické rady až po bezpečnost na cestách. Program v Adventure Hall se naproti tomu vydá cestou tematicky zaměřených besed.

„Návštěvníkům Adventure Hall nabídneme novou koncepci doprovodného programu, který se bude skládat z tematických bloků a místo tradičních přednášek přinese moderované besedy se zajímavými hosty z našeho oboru, ať už jde o cestovatele, influencery či stavitele expedičních vozidel. Návštěvníci si tak mohou předem vybrat, které téma je zajímá, a vyhradit si na něj čas,“ říká k programu jeho spoluautor Tomáš Málek.

Caravan Park pro návštěvníky ve vlastních karavanech

Hosté, kteří na veletrh zavítají ve vlastních obytných vozech a budou chtít zůstat přes noc, mohou i letos využít karavanového stání Caravan Park, které bude k dispozici na volné ploše přímo uvnitř areálu výstaviště. K dispozici zde budou mít nejen elektrickou přípojku, ale také plnohodnotné servisní místo s pitnou vodou a výlevkami pro odpadní vodu i chemickou toaletu.

Základní informace

Veletrh Caravaning Brno probíhá od 2. do 5. listopadu. Otevřeno je vždy od 9 do 18 hodin (poslední den do 16 hodin), vstupenky v předprodeji zakoupíte na stránkách veletrhu za zvýhodněnou cenu.

Základní vstupné je 150,- Kč.

Více informací a aktuality o veletrhu najdete na: www.caravaning-brno.cz.