S modrou po zelené – objevujte pěšky turistické krásy Česka a vyhrajte atraktivní ceny

Češi jsou národem vášnivých pěších turistů. A to jedinečnými! Věděli jste, že je v České republice v současnosti téměř 50 000 kilometrů pěších tras označených pásovou značkou - bílá, barva uprostřed (červená, zelená, modrá nebo žlutá - podle typu trasy) a bílá pod? Za tento světový unikát vděčíme Klubu českých turistů, který byl založen už před 135 lety a v současnosti má 30 000 členů. Dodnes si drží tradici a značí trasy. Pobyt a chození v přírodě se těší všeobecnému nárůstu popularity a přitahuje i stále mladší generace, spojuje rodiny i přátele. Toulkami po horách či v lesech nebo turistickými výlety si kompenzujeme rychlost doby, nadbytečný stres i sedavé zaměstnání a všeobecný stereotyp. Zároveň hledáme nové výzvy a inspiraci. Poznáváme díky nim atraktivní turistické lokace a v rámci tzv. ekoterapie čerpáme z přírody i duševní pohodu, klid a energii. Díky řadě aplikacím a sociálním sítím, je dnes velmi jednoduché se inspirovat a vyrazit na zábavný zajímavý výlet. Ať už do opuštěných tichých míst nebo naopak na výlet spojený např. s návštěvou doporučených gurmánských míst či turistickými zajímavostmi pro celou rodinu. Navíc pokud budete mít správné oblečení, žádné počasí výlet váš pěší výlet nezkazí. Zatraktivnit ho naopak může i soutěžní výzva S modrou po zelené.

Aplikace Mapy.cz připravila ve spolupráci s outdoorovou značkou Columbia interaktivní soutěžní projekt S modrou po zelené, který je určený všem, kdo rádi chodí na výlety a objevují krásy Česka. Účastníci této turistické výzvy s aplikací Mapy.cz mohou vyhrát špičkové outdoorové oblečení a obuv značky Columbia Sportswear. Stačí se jednoduše zaregistrovat na www.smodroupozelene.cz, stáhnout si mobilní aplikaci Mapy.cz a v ní si pak zapnout vždy, když vyrazí na výlet, funkci Stopař, která bude trasu a nachozené kilometry zaznamenávat. Na konci každého výletu je potřeba aktivitu v této funkci uložit a Stopaře vypnout. Nachozené kilometry se tak registrovaným načtou a započítají do soutěže. Cílem výzvy je nachodit do 31.5.2023 S modrou po zelené co nejvíce kilometrů. Zatím účastníci  v rámci projektu ušli za necelý měsíc celkem přes 38 000 km.

 

A na co se můžete těšit? Kromě společných zážitků z krásných výletů můžete získat i atraktivní ceny.

Hlavní výhrou je kompletní vybavení značky Columbia v podobě bundy, trička, mikiny, kalhot a  bot v hodnotě 9 999 Kč. Tu získají 3 výherci, kteří budou po ukončení akce slosováni z 30 soutěžících s nejvyšším počtem nachozených kilometrů k 31.5. 2023

Všichni soutěžící se také automaticky účastní týdenní výzvy, ve které každý týden ten, kdo od pondělí do neděle nachodí nejvíce kilometrů, získává bundu Columbia v hodnotě 4 000 Kč. Týdenní výzvu lze však vyhrát pouze jednou.

Odměna ale čeká na každého účastníka soutěže S modrou po zelené. Všichni, kdo v rámci výzvy nachodí alespoň 10 km, získávají 10% slevu na nákup vybavení Columbia ve vybraných e-shopech.  

Soutěžní výzvy S modrou po zelené se může zúčastnit každý ve věku od 15 let s doručovací adresou na území ČR a SR. Do soutěže se započítávají i kilometry nachozené na výletech a trecích mimo ČR. Soutěž probíhá od dubna do 31.5.2023,

Na www.smodroupozelene.cz jsou k dispozici veškeré informace a účastníci zde mohou sledovat, jak to šlape ostatním (průběžné výsledky jsou aktualizovány každý den) nebo získat tipy na atraktivní výletní turistické okruhy. V aplikaci Mapy.cz si pak mohou svůj výlet detailně naplánovat a získat přehled o zajímavých pamětihodnostech či turistických lokacích, možnostech občerstvení atd. Vybrat si trasu, připravit a nasdílet svůj plán s přáteli a parťáky na treku nebo výletu.