Nejlepší česká profesionální hráčka Sára Kousková se stala součástí prestižního evropského ženského týmu Amundi Golf

Společnost Amundi, vedoucí evropský správce aktiv, představila svůj evropský ženský golfový tým Amundi Golf. Mezi jeho pěti členkami je i Sára Kousková, nejlepší česká profesionální hráčka roku 2022. Nově představený tým je součástí projektu na podporu ženských talentů Amundi Women’s Talent Program. Jeho cílem je podporovat mladé golfistky a to nejen finančně, ale také tím, že jim Amundi zajistí větší zviditelnění a možnosti pro rozvoj jejich kariéry.

„Sára je krásným příkladem toho, že poctivým tréninkem, edukací a trpělivostí se dá dosáhnout skvělých výsledků, což funguje i v investování. Jsme rádi, s námi sdílí naše hodnoty, a že ji můžeme na její cestě mezi světovou špičku podpořit,“ uvedl Roman Pospíšil, místopředseda představenstva Amundi Czech Republic Asset Management, a.s.

„Nový tým jsme sestavovali na základě profilu hráček a jejich slibných výsledků. Tým je složen z pětice mladých hráček s velkým potenciálem a svědčí o našem dlouhodobém závazku vůči ženskému golfu. S golfem nás spojuje každodenní snaha o dokonalost v praxi – v případě Amundi je to správa aktiv,“ uvádí ředitelka komunikace Amundi, Natacha Andermahr. Podpora rovných příležitostí a ženského golfu je celosvětovou strategií společnosti Amundi a proto byly v loňském roce představeny podobné týmy reprezentující golfistky z Asie a USA.

Spolupráce Amundi a nejlepší české profesionálky byla podepsána na několik let a zajišťuje jí tak partnerství s jedním z největších partnerů ženského golfu na světě. Společnost Amundi je mj. titulárním partnerem jednoho z pěti ženských golfových majorů, The Amundi Evian Championship, dále pak turnajů Amundi German Masters (Ladies European Tour) nebo ve spojení s Českou golfovou federací také Amundi Czech Ladies Challenge (LETAS). Sára Kousková právě na domácím turnaji druhé nejvyšší evropské kategorie v roce 2021 zvítězila, v loňském roce skončila druhá. Stala se také šampiónkou celé LET Access Series pro rok 2022.

„Jsem moc šťastná, že budu mít možnost se dál rozvíjet v tak prestižní společnosti a golfovém týmu, jaký Amundi pod svými křídly vytvořilo. Je to pro mě určitě velká čest a zároveň ocenění dosavadní práce, kterou se nám s lidmi okolo mne podařilo odvést,“ říká Sára Kousková. „Je to pro mne určitě velká motivace a trochu i závazek. Chci v následujících měsících a letech splatit Amundi jejich důvěru kvalitními výkony na Ladies European Tour. A ráda bych se podívala také na jejich „domovské“ hřiště Le Golf National při olympijských hrách v Paříži.“

Třiadvacetiletou Češku v týmu doplní Němka Chiara Noja, švýcarské sestry Kim a Morgane Metraux a Francouzka Charlotte Liautier.