Designérka Lucie Kalousová představuje novou kolekci kabelek své značky Patrick Poppet

Lucie Kalousová, designérka a zakladatelka české značky prémiových kabelek Patrick Poppet, uvádí na vánoční trh novou kolekci poppetek. Řada POP Collection (POPular/POPpet) se vyznačuje nadčasovým designem, vysoce kvalitními materiály a perfektním řemeslným zpracováním. Kabelky - poppetky - jsou k dostání v pěti barvách, které lze snadno kombinovat s jakýmkoliv outfitem. Součástí kolekce jsou také stejnobarevné pásky ve dvou šířkách.

„Jedná se o mou třetí celokoženou kolekci kabelek. Chtěla jsem, aby byla nadčasová a praktická,“ říká Lucie Kalousová.

Kabelky z nové řady POP Collection vznikají tradičně v České republice. Jsou vyráběny  z vysoce kvalitní italské usně nappa a charakterizuje je vysoký podíl ruční práce. Poppetky se hodí k celodennímu nošení a pohodlně pojmou dokumenty formátu A4 i notebook. Dají se nosit elegantně v ruce nebo díky odnímatelnému popruhu také přes rameno. Uvnitř disponují třemi kapsami, z nichž jedna je uzavíratelná na zip. Podšívka je v barvě tmavě fialové. „Ametystová barva symbolizuje ryzí lásku a posiluje věrnost, což vnímám i jako paralelu k lásce ke kvalitním kabelkám,“ vysvětluje Lucie.

Otázky vyvolalo umístění hlavního zipu, pomocí něhož se kabelka uzavírá. „Tradičně se totiž kabelky vyrábí s otvíráním zipu zleva doprava (při pohledu na kabelku). Jenže já kabelky nosím na pravé straně, tudíž jsem měla jezdec zipu vzadu a byla jsem z toho občas docela nervózní. Udělala jsem si proto vlastní průzkum a zjistila, že více než dvě třetiny žen nosí tašky také napravo. Rozhodla jsem se proto respektovat jejich potřeby a zipy otočit,“ komentuje své rozhodnutí Lucie.

Kabelky a pásky z nové řady POP jsou k dostání v bordó, champagne, nude, koňakové a černé barvě na e-shopu značky www.patrickpoppet.cz a také v nově vzniklém prostoru CONCEPT Haštalská 9 na Praze 1. Ten Lucie sdílí spolu s návrhářkou Jitkou Klett, značkou variabilních lodiček SEGRI identity a luxusní kosmetikou maroc Maroc. Otevřeno je pondělí-pátek od 10-18 hodin, přičemž s Lucií je možné se zde každou středu v měsíci i osobně potkat.

Pozn.: Rozměry kabelek: 37 cm x 14 cm (dno), 30 cm na výšku, délka odnímatelného popruhu 107–125 cm. Rozměry opasků: šíře 1,5 cm a 2 cm, délka 110 cm, 10 dírek.