Odhalte nohy! Jaké sukně i šaty vám letos nesmí chybět v šatníku?

Konečně jsme se dočkaly. Ručička teploměru míří strmě nahoru, nad hlavou nám svítí slunce a ráno už je dost teplo na to, abychom si to do práce nebo školy mohly vykročit v tom nejpraktičtějším a nejpohodlnějším kousku – sukni! Jste připraveni zjistit, které trendy v aktuální letní sezóně hýbou světem módy?

Sukně jsou symbolem ženskosti a také skvělým pomocníkem. Ukážou totiž přesně ty křivky, které potřebujete, a tu a tam pro změnu zakryjí nějaké ty drobné nedostatky. Přestože se v současných módních kolekcích na jaro/léto 2022 objevují různé střihy a délky, jeden typ sukní dominuje nad ostatními – ultra mini. I když se touto délkou vracíme do éry kolem roku 2000, nebojte, na své si přijdou také ženy, které preferují mnohem umírněnější varianty, vhodné i do práce.

Nohy až do nebes

Minisukně jsou hitem nadcházející letní sezóny. Některé luxusní značky jako Dior, Miu Miu nebo Dolce & Gabbana se však rozhodly zajít ještě dál a mini délku zkrátit o polovinu na takzvanou mikrosukni. Přestože tyto velmi úsporné kusy látek zdobily na přehlídkových molech těla nejedné modelky, myslíme, že tam je i jejich místo. Mnohem nositelnější jsou ale jejich sestry, sukně nad kolena, které jsou na léto, ať už do města nebo k vodě, jako dělané. Zejména, pokud jste majitelkami dlouhých nohou. Plisované sukně budou zase skvělou volbou na pracovní schůzky.

Džínová minisukně, Sam 73, 559 Kč

Dámská pudrově růžová sukně, Sam 73, 149 Kč

Tepláková sukně GEORGIA, Sam 73, 406 Kč

Řasená dvouvrstvá sukně, Sam 73, 699 Kč

Co dokáže jeden kus látky

Úzké, široké, barevné nebo jednobarevné s průstřihy či bez. Nemusíte být vysoká ani hubená, šaty si může dovolit každá z nás. Musíte jen vědět, po kterých kouscích sáhnout. Letos si pořiďte do šatníku alespoň jedny barevné. Mají tu výhodu, že si nemusíte lámat hlavu s ostatními doplňky, a přesto vypadají báječně a zaujmou hned na první pohled. V roce 2022 jsou obzvlášť oblíbené odstíny růžové, od fuchsiové přes malinovou až po pudrovou.

Jak vybrat střih podle typu postavy? Pokud jste obdařenější v horní části více než v té dolní, je dobré odpoutat pozornost od středu těla. Vyhýbejte se tedy výrazným páskům a vzorům v oblasti břicha. Naopak, výstřih do V podpoří křivky a dodá vám na sebevědomí. Disponujete-li výraznějšími boky, doporučujeme volit šaty, které budou rafinovaně šité zejména v horních partiích tak, aby postava získala na symetrii. Skvěle poslouží volány nebo odhalená ramena. Ženy s postavou přesýpacích hodit si mohou dovolit prakticky vše, vítaným společníkem je ale pásek v oblasti pasu, který podtrhnou ženskou siluetu.

Šaty s volnými rukávy, Sam 73, 594 Kč

Sportovní oranžové šaty, Sam 73, 489 Kč

Volné šaty s rukávem, Sam 73, 594 Kč

Košilové šaty, Sam 73, 594 Kč

Za princezny

Trendy stranou. Dívčí oblečení by mělo být v první řadě pohodlné. Každá maminka totiž dobře ví, že dítě je od rána na nohách ve školce, škole nebo venku na hřišti, a tak potřebuje outfit, kterému nevadí tráva, písek nebo nějaká ta občasná skvrna. I praktické oblečení ale může působit princeznovským dojmem. Zejména, když je zdobené volánky, hravými vzory nebo květinovým potiskem v pastelových tónech.

Dívčí sportovní šaty, Sam 73, 349 Kč

Pastelové dívčí šaty s potiskem, Sam 73, 314 Kč

Dívčí květinové šaty, Sam 73, 149 Kč

Dívčí šaty s řasením, Sam 73, 249 Kč

Blížící se léto si žádá nový outfit

Inspirujte se novými kousky z jarní kolekce české značky Sam73.cz, která vás na první pohled překvapí vysokou kvalitou a příznivou cenu. Zboží si můžete vybrat jak osobně v prodejně, tak na e-shopu, kde máte dopravu od 799 korun zcela zdarma.