Zatočte se zimní depresí a unavenou pletí

Dlouhé zimní večery, nedostatek sluníčka a nízké teploty. Tak jako se cítíte unaveni a bez nálady vy, tak vypadá i vaše pleť.  Pečujte o sebe proto v tomto období ještě více než kdy jindy – z venku i zevnitř. Co doporučují odborníci pro boj se zimní únavou a čemu se naopak vyhnout? Přinášíme vám nejlepší tipy, jak se cítit a vypadat dobře i během zimních měsíců.

  • Dostatečně hydratujte

Většina lidí pije v zimě kvůli chladnějšímu počasí méně než v létě. To je ale velká chyba. Nezapomínejte, že naše tělo je tvořeno ze 70 % vodou. Jak dokazují studie, ztráta hydratace o pouhé 2 % má za následek úbytek energie až o 20 %! Dbejte tedy na pitný režim – pijte dostatek vody a bylinkových čajů. Vyhněte se naopak alkoholu, který mimo jiné dehydratuje pleť a podporuje tvorbu vrásek.

  • Dbejte na výživu a doplňujte vitamíny

Náročné období Vánoc je za námi, a je tak na čase, opět se zaměřit na zdravou stravu. Přemíra sladkostí a smažených jídel může mít za následek vznik akné nebo ekzémů, ale také větší únavu a špatnou náladu. Důležité je zajistit tělu dlouhodobě správný mix vitamínů, minerálů, antioxidantů a stopových prvků. Přidejte do svého jídelníčku potraviny pro krásnou pleť, jako jsou různé druhy semínek a ořechů nebo meruňky. Trápí vás neustálá zima? Dopřejte si zázvor, skořici, červenou řepu nebo třeba jablka, které vám pomůžou udržet v těle teplo. V neposlední řadě zařaďte do jídelníčku potraviny bohaté na vitamín D, kterého máme v zimě nedostatek. Tučnými rybami, mlékem, tvrdými sýry nebo vaječnými žloutky alespoň částečně vykompenzujete nedostatek sluníčka během zimních měsíců. Pokud se i tak cítíte unaveni a jste často nemocní, sáhněte po vitamínu D ve formě tobolek.

  • Hýbejte se

Pravidelný pohyb nám dodá potřebnou energii, přispívá ke kvalitnějšímu spánku, rozproudí krevní oběh, takže nám nebude zima, ale také příznivě působí na naši psychickou pohodu a zvyšuje naši imunitu díky zvýšenému vylučování škodlivých látek z těla. Dopřejte si pravidelnou procházku na čerstvém vzduchu – budete překvapeni, jak se zimní únavou dokáže zatočit. Nedostatek pohybu je také spolu s nedostatečným pitným režimem hlavní příčinou suché pokožky, která tolik z nás v zimě trápí.

  • Místo horké vany sprcha a saunování

Také se po celém dnu stráveném venku na mrazu těšíte, jak se doma naložíte do horké vany? Máme pro vás špatnou zprávu. Pro naši pokožku ani energii to není zrovna nejlepší volba. Dlouhé minuty v horké vodě pleť vysušují a pokožka je pak náchylnější ke svědění, vyrážkám a praskání. Přejděte raději ke sprchování, při kterém budete střídat teplou a studenou vodu. A pokud jste ještě nepropadli kouzlu saun, dejte jim šanci. Vaše pokožka i imunita vám poděkují.

  • Zaměřte se na pleť, ruce a rty

Že má mráz a vítr negativní vliv na pleť tuší už asi každý. Pokud chcete, aby se na vaší kůži zima nepodepsala, vybírejte pečlivě pleťové krémy. Sáhněte v tomto období raději po hutnějších krémech s vysokým podílem hydratačních a výživných složek. Pleť má v zimě tendenci šednout a ztrácet elasticitu, musíme jí tedy dodat vitamíny a antioxidanty. Ideální jsou vitamíny A, E a C. Kromě toho, že podporují tvorbu kolagenu, pomáhají navíc pokožku čistit. Ani v zimě nepodceňujte ochranu před sluncem a používejte krémy s ochranným faktorem, a to zejména na horách, kde má sluníčko podobnou sílu jako na pláži. Po ruce vždy mějte kvalitní balzám, rty v mraze snadno vyschnou a popraskají. Také ruce potřebují zvýšenou péči. Pokožka je zde velmi tenká s minimem mazových žláz a ochranná bariéra se tak obnovuje velmi těžko.

  • Nezapomínejte na pokožku těla

Tím, že je kůže na těle chráněna vrstvou oblečení, máme tendenci péči o ni podceňovat. Ale to by byla velká chyba. Dermatologové doporučují celoročně mazat se každý den, nejlépe ihned po koupeli, aby se v kůži uzamkla vlhkost. Pokud ale máte pocit, že potřebuje vaše pleť v zimních měsících více péče, poslechněte ji a promazávejte podle potřeby klidně i několikrát denně. Váháte, zda vybrat tělové mléko nebo tělový krém? Tělová mléka jsou velmi oblíbená, protože se snadno vstřebávají a nezanechávají pocit mastnoty. V zimě a obzvlášť pro lidi s velmi suchou pletí se ale více hodí hutnější tělové krémy. Na vrchní vrstvě pokožky vytvoří ochranný film, který v ní uchová potřebnou vlhkost a chrání ji před poškozením vnějšími vlivy. Vyzkoušejte například výživný regenerační krém NUTRI MOMENTS vhodný pro celou rodinu od Astrid, vyživující tělový krém se vzácnými oleji od Indulony nebo SUPREME HYALURONIC tělový krém od bioten vhodný pro suchou a citlivou pleť.

Indulona vzácné oleje

Indulona Vyživující tělový krém VZÁCNÉ OLEJE je obohacený o unikátní kombinaci arganového, makadamového a mandlového oleje. Tyto vzácné oleje, bohaté na antioxidanty, vitaminy a další živiny, poskytují pokožce hloubkovou hydrataci a výživu. Bohatý krém se sametovou texturou zlepšuje pružnost pokožky a zanechává ji jemnou a omlazenou. Poskytuje až 48h hydrataci*. Pro suchou pokožku.

NUTRI MOMENTS Výživný regenerační krém

Výživný regenerační krém účinně hydratuje a vyživuje pokožku, zanechává ji jemnou a vláčnou. Obsahuje jojobový olej, který je vhodný pro všechny typy pokožky a pomáhá zlepšit její pružnost. Vitaminový komplex (vitamin E, D-panthenol) a allantoin udržují pokožku svěží, napomáhají její regeneraci a zklidnění. Krém je ideální pro komplexní péči o pokožku a její ochranu před nepříznivými vlivy prostředí. Vhodný pro celou rodinu, všechny typy pokožky, obličej i tělo.

SUPREME HYALURONIC Tělový krém

Bohatě vyživující krém bioten hyaluronic supreme, který obsahuje vysoký podíl různých forem kyseliny hyaluronové pro maximální a dlouhotrvající hydrataci celého těla díky schopnosti navázat a udržet až 1000x vyšší množství vody, než je váha jejích vlastních molekul. Nízkomolekulární kyselina hyaluronová pak umožňuje proniknout účinným látkám krému i do hlubokých vrstev pokožky a působit tak přímo na její pružnost a mladistvý vzhled.