Zahřejte se sluncem jižní Afriky, ukrytém v šálku lahodné kávy

Zambie je exotická země, kterou mají lidé spojenou především se safari v národních parcích, Viktoriinými vodopády a dobrodružstvími cestovatele Davida Livingstona má však ještě jednu skrytou perlu v podobě lahodných kávových zrn. Zambie rozhodně není největším světovým producentem kávy, ale její kvalita patří mezi nejlepší na světě. Přesvědčit se o tom můžete ochutnávkou jednodruhové kávy L´OR Espresso Arabica Nyika Limited Creation, jejíž chuť je mistrovským kouskem z rodiny káv L´OR.

Příběh unikátní směsi

Již během ručního sběru kávových zrn jedinečné odrůdy Arabica Nyika získává tato káva své zcela nevšední charakteristiky a osobité vlastnosti. Zároveň vzdává hold přirozené svěžesti kávových zrn pěstovaných na neklidných sopečných náhorních plošinách Kasamské vysočiny na severu Zambie.

Arabica Nyika vás zprvu silně upoutá svěžestí svého aroma, jež je zahaleno do jemně pražených tónů. Tato káva je nejen komplexní, ale zároveň velmi otevřená a příjemná. Již během prvního doušku, který se dokonale rozprostře na jazyku si budete moci vychutnat svěžest, která vás vzápětí překvapí svou výraznou intenzitou. Souhra chutí v kombinaci se sladkostí a citrusovými tóny, které spolu tančí jako elegantní ptáci ve větru, je doplněna dokonale jemným podtónem bobulových plodů.

Cesta kolem kávového světa

Díky nové speciální kolekci Limited Creation se můžete vydat na cestu za jedinečnými kávovými zážitky z celého světa. Limitovaná řada, která je vyráběna v omezeném počtu a po omezenou dobu, vám 2x ročně představí neobvyklé jednodruhové kávy, které kávoví mistři L´OR vybrali s cílem rozmazlovat vaše chuťové buňky.

První z této řady byla unikátní káva Arabia Catuai z Brazílie, která obsahuje žluté kávové třešně, ukrývající kávové zrno s výjimečným chuťovým profilem. Druhým klenotem v kolekci je ručně sbíraná káva Arabica Nyika ze Zambie. V roce 2022 se můžete těšit na jednodruhovou arabiku z oblasti Aquiares v Costa Rice.

Díky šálku L’OR Espresso Arabica Nyika Limited Creation se ocitnete na těch nejodlehlejších místech planety, která nabízejí naprosto výjimečný zážitek přinášející chuťové dobrodružství, jež je postupně odkrýváno ve vlnách. Tato neodolatelná exploze chutí vás potěší, ale zároveň vás nepřestane překvapovat. Zamiluje si ji nejeden náročný milovník kávy, který v bohatém kávovém světě vyhledává jen to nejlepší.

Neobjevená potěšení

Ochutnávejte neobjevené. Při vytváření mimořádných kávových směsí L’OR Limited Creations využili kávoví mistři L’OR svých znalostí a bystrých chuťových smyslů k vytvoření nových, neočekávaných chuťových zážitků. Ty si skvěle užijete jak o samotě během chvílí relaxace, tak i v kruhu těch nejbližších, se kterými si přejete sdílet každičký výjimečný okamžik. Pokud stále váháte, jakým dárkem vašim blízkým pod stromečkem vykouzlit upřímný úsměv na tváři, potěšení ze světa kávových mistrů L’OR je jednoznačnou volbou.